
Peter Jeppesen, Ekstra Bladet
12. feb. 2025
Kammeradvokatens formand, Boris Frederiksen, er som kurator blevet afkrævet et millionbeløb for beviser i sagen mellem Jesper 'Kasi' Nielsen og Pandora. Kasi-Jesper bekræfter
Endnu et kapitel føjes nu til den opsigtsvækkende forestilling, der udspiller sig i forbindelse med genåbningen af konkursboet Kasi ApS.
Således viser det sig, at kurator i konkursboet Boris Frederiksen, som også er Kammeradvokatens formand, er blevet afkrævet store summer for dokumenter, der ifølge den fallerede erhvervsmand Jesper 'Kasi' Nielsen beviser, at smykkegiganten Pandora har snydt ham for et beløb, som han i skrivende stund opgør til 5,7 milliarder kroner.
Forud for genåbningen af Kasi ApS har der været en dialog om, hvorvidt der var fremkommet nye oplysninger. I den forbindelse er vi af Jesper Nielsen blevet introduceret til en tidligere Pandora-ansat, som tilbød at sælge dokumentation. Der var tale om et dokument på én side med nogle regnskabstal og et Pandora-logo, som den pågældende ville have et millionbeløb for at udlevere. Det var ikke muligt at vurdere om dokumentet var ægte eller hvorfra det stammede. Vi afviste at ville betale for dokumentet og har derfor ikke modtaget det, siger Boris Frederiksen.
Sagen mod Pandora går tilbage til 2010, hvor Jesper 'Kasi' Nielsens selskab Kasi ApS solgte sine andele i selskabet Pandora Central Western Europe (CWE) til Pandora. Dengang blev der indgået en aftale om en kontant betaling på 385 millioner kroner. Dertil kom den såkaldte earn-out-aftale.
Aftalen betød i store træk, at Kasi-Jespers selskab skulle betales, alt efter hvordan det gik CWE i 2015. Undervejs mente Kasi-Jesper, at det var blevet en milliardaftale, mens Pandora endte med at sætte værdien til nul kroner.
Intet grundlag
Parterne blev derfor enige om i 2015 at udpege en uafhængig revisor, der skulle afgøre striden. I 2016 valgte Kasi at anlægge en voldgiftssag mod Pandora. I efteråret 2018 var Kasi ApS imidlertid havnet i store økonomiske vanskeligheder. Men Jesper 'Kasi' Nielsen fik den fikse idé at skaffe penge ved at sælge såkaldte mini-andele af den gevinst, som slagsmålet med Pandora potentielt kunne give. Salget indbragte et tocifret millionbeløb til Kasi ApS, men ifølge retsdokumenter, som Ekstra Bladet fik aktindsigt i, blev pengene ikke brugt på at nedbringe selskabets store gæld.
I stedet blev millionerne sendt videre til et andet selskab, Amazing Jewelry, der også kontrolleres af Jesper 'Kasi' Nielsen og hans familie.
Gæld på 100 millioner
I kølvandet på overførslerne gik Kasi ApS konkurs med en gæld på over 100 millioner kroner, og Boris Frederiksen blev udpeget som kurator.
I 2021 valgte Jesper Nielsen imidlertid at droppe sagen mod Pandora, og i den forbindelse skrev han på Facebook: 'Vi gjorde 'whatever it takes' men en ordentlig mavepuster til familien Nielsen i dag ift vores Earnout sag mod Pandora. Pandora var for dygtige og den uafhængige revisor kunne desværre ikke finde hvor de havde snydt os. Derfor har vi sammen med Boris Frederiksen fra kammeradvokaten i dag valgt at opgive sagen.'
Men sidste år genopstod sagen, da Jesper 'Kasi' Nielsen i såvel Økonomisk Ugebrev som Berlingske lod forstå, at han - endnu engang - havde fået beviser for, at han er blevet snydt af Pandora, og at han ville have genåbnet sagen mod selskabet.
Således skulle et internt regnskab fra Pandora vise, at der havde været store overskud i CWE-selskabet, hvilket er en anden udlægning end den, der hidtil har været fremme.
Åbnet på ny
Konkret var det den tyske håndboldklub Rhein Neckar-Löwen, som Kasi-Jesper ejede i en årrække, der anmodede Sø- og Handelsretten om at genåbne Kasi ApS' konkurs.
Det blev imidlertid afvist, og i november sidste år slog Østre Landsret så også fast, at sagen forbliver lukket.
Men 22. januar i år blev konkursboet åbnet på ny. Boris Frederiksen var blevet kontaktet af Kasi-Jesper, der i første omgang lod forstå, at han havde fundet 300.000 kroner på en konto i Spanien. Siden blev beløbet sænket til 130.000 kroner. Ifølge Jesper Nielsen tilhører pengene konkursboet, men Boris Frederiksen har endnu ikke set skyggen af dem.
- Jeg kan konstatere, at konkursboet er blevet genåbnet, men det er blevet genåbnet med et meget smalt mandat. Og det mandat handler alene om at inddrage et beløb, der ifølge Jesper Nielsens egne oplysninger udgør 130.000 kroner, og finde ud af, hvem det skal fordeles til, siger Boris Frederiksen.
- Her tre uger efter har vi endnu ikke fået beløbet overført. Kasi: Rigtig nok
Over for Ekstra Bladet bekræfter Jesper 'Kasi' Nielsen, at han har præsenteret Boris Frederiksen for en tidligere ansat i Pandora. Han fortæller, at Boris Frederiksen sammen med en advokat-kollega fløj til en europæisk hovedstad med et privatfly i selskab med Jesper Nielsen samt hans søster Annette Laustrup og Brøndby-investoren Jan Bech Andersen.
'Det pågældende vidne fremviste de ønskede dokumenter for Boris Frederiksen og hans kollega,' skriver Jesper Nielsen i en mail til Ekstra Bladet.
'Som Boris Frederiksen rigtig nok forklarer ville dette vidne have en beskyttelse økonomisk og sikkerhedsmæssigt , da vedkommende var nervøs for repressalier og tiltag fra Pandora og Axcel, hvis vedkommende skulle levere disse dokumenter og træde frem.
'Du har fundet 130.000 kroner, som tilhører Kasi ApS. Hvad er baggrunden for, at du endnu ikke har indbetalt disse?
'De er og har længe været indbetalt til vores advokat på hans klientkonto - øvelsen går jo netop på at afdække om disse penge tilhører Kasi ApS eller ej. Det afventer vi kurators udredning omkring,' skriver Jesper Nielsen og har vedhæftet et skærmbillede af en overførsel på 130.000 kroner til advokatfirmaet Viinbergs Law.
'Hvordan er det muligt at overse så stort et beløb for en mand, der er personligt konkurs?'
'Jeg er kun personlig konkurs i Danmark og har aktiviteter i hele verden. Min personlige konkurs i Danmark skyldtes overtrædelser af fortrolighedsklausuler ifm. svindlen udført af Pandora mod Kasi ApS.'
'Du fortsætter med at sælge miniandele. Hvad gør du med de penge, der bliver indbetalt?'
'De bruges til at finansiere advokater, rådgivere, sikkerhedsfirmaer, konsulenter og processen for nu 5 forskellige sager vi fører mod Pandora og Boris Frederiksen.'
'Hvor meget har du samlet solgt miniandele for indtil videre?'
'Et tocifret millionbeløb, og vi bliver ved ligeså længe vi skal bruge penge til at finansiere sagerne.'
'Ret beset er det Kasi ApS, der har det oprindelige krav mod Pandora. Hvordan hænger det sammen med, at I sælger miniandele i en eventuel indbetaling til et selskab, I ikke har råderet over?'
'Kasi ApS kreditormasse er opgjort til 115 mio dkk , og kravet mod Pandora er 5.7 mia dkk.'
'Så der er vist mere end nok luft til at mini andelene bliver solgt i vores personlige regi.'
Jesper Nielsen har desuden anmodet om, at der findes en anden kurator end Boris Frederiksen. Han henviser til, at Boris Frederiksen som kammeradvokat repræsenterer staten herunder Skat, som Jesper Nielsen har haft en årelang kamp med, og hvor han har vundet flere sager. Derfor mener Jesper Nielsen og hans advokat, at Boris Frederiksen er inhabil.